6999 Bakker, bakken maar . . .

Het is traditie geworden dat onze jongste kleinzoon (hij is inmiddels groter dan ondergetekende) tussen Kerst en Nieuwjaar worstenbroodjes komt bakken. Mijn vrouw heeft jaaaaaaaren geleden van een vriendin een recept gekregen en dat wordt al decennia lang gebruikt om heerlijke worstenbroodjes te maken. De smaak van de zelfgebakken broodjes kan niet op tegen de broodjes die je in de supermarkt of bij een bakker koopt.

Daar het mijn vrouw niet meer zo heel goed afgaat (ze moet dan te veel en te lang staan), wordt de traditie dus overgenomen door de jongste telg van de family. Hij is er inmiddels flink bedreven in.

Op het einde van de dag zijn er heel wat broodjes door de oven gegaan. Als ze wat afgekoeld zijn, gaan er een flink aantal in een plastic zak met ‘onze bakker’ mee naar huis. De komende tijd kunnen we dan binnen onze family genieten van overheerlijke zelfgebakken worstenbroodjes.

En volgend jaar is het hopelijk weer . . . Bakker, bakken maar . . .