6824 Hortentia’s stekken

Verleden jaar had ik zomaar om het eens uit te proberen van de hortentia’s die in mijn tuin staan, wat stekjes geplant. En tot mijn zeer grote verbazing heb ik dit jaar al flinke, bloeiende planten in mijn tuin staan. De stekjes deden het fantastisch in een pot potgrond. Nu zitten er dus al mooie bloemen aan.

De hortentia is een gemakkelijke struik en in de zomer kan je lang van de bloemen genieten. Dat was voor mij de reden om nog maar eens wat stekjes in de potgrond te zetten.

Alhoewel ik wel wist hoe ik diende te stekken heb ik ‘mijn assistent – ChatGPT’ nog maar eens om advies gevraagd. Deze had het over stekpoeder gebruiken, maar omdat ik dat verleden jaar niet gebruikt heb en nu ook niet bij de hand heb, heb ik de stekjes zonder dat speciale poeder in de potgrond gezet. Het is niet mijn kostwinning, dus sneuvelen er de komende maanden een aantal, dan is er nog geen koe bij overstuur.

Tja . . . Een fluitje van een cent hortentia’s stekken