6822 Mooie herinneringen

Van de week las ik dat als het water in de Seine in Parijs nog vervuild is de Olympische zwemwedstrijden ergens anders worden gehouden. Ook las ik – het stond zelfs op NOS Teletekst – dat de Moulin Rouge in Parijs nieuwe wieken had gekregen.

De molen van het beroemde Parijse cabarettheater Moulin Rouge heeft nieuwe wieken. Vrijdagavond werd met een feestelijke ceremonie de plaatsing van de wieken gevierd, bijna een week voordat de olympische vlam langs het theater trekt.

Eind april vielen de wieken om onduidelijke reden naar beneden, net als de letters M, O, en U die op de gevel pronkten. De directie wilde de wieken hebben teruggeplaatst voordat de olympische vlam op 15 juli langs het iconische gebouw komt, in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs.
Lees hier meer >>>>>
.
Bij dergelijke berichten komen de beelden van de stedentrip van verleden jaar weer naar boven. Parijs, de drukke stad met veel straatlawaai, de terrasjes en de vele prachtige bezienswaardigheden.
.
De Seine, de Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa,
de Notre Dame, Montmartre met de Sacré Cour, de Champs Elysée, de Arc de Triomph, enz. enz. en . . . de Moulin Rouge met de spetterende avondshow.
.
Tja . . . Mooie herinneringen
.rinneringen
.