6818 Een iPad i.p.v. computer

Mijn computer begint ouderdomsverschijnselen te krijgen. Hij begint steeds trager te worden. Hij heeft inmiddels ook al de leeftijd van 10 jaar bereikt. Dat is voor een computer in deze tijd al redelijk oud.

Zag van de week bij mijn zoon de allernieuwste iPad. In de beschermhoes zat een toetsenbord en er behoorde een pencil bij. Het leek veel op een laptop.

Toen ik zag wat mijn zoon er allemaal mee deed, zag ik in die IPad Pro 13 inch een waardige vervanger van mijn computer op leeftijd.

Later thuis toen ik nog eens wat meer gegevens opzocht, las ik o.a. dat je met het apparaat  nagenoeg hetzelfde kunt als met een laptop. Dus inderdaad een waardige vervanger van mijn computer, mijmerde ik.

Als . . . als . . . de IP13 de opvolger wordt van mijn computer zal ik toch anders moeten gaan werken. Google Docs wordt dan de vervanger van WORD en EXCEL waar ik al zo verttrouwd mee ben en heel lang werk. Er zullen dan nog wel meer aanpassingen van mij verwacht worden.

De grootste bottleneck is voorlopig nog de prijs die voor dat aanlokkelijke apparaat gevraagd wordt. Dat weerhoudt mij er van om te gaan werken met een iPad i.p.v. computer.