6806 Een permanente tekening of inscriptie op de huid

We hebben ze weer gezien. Klein, groot, heel groot, lelijk, afschuwelijk en wat zal ik er van zeggen?

Als vanwege de hitte mensen luchtig gekleed zijn en in een zwembad op een groot resort, ja dan komen ze te voorschijn. De tattoo’s. Ik werd er weer aan herinnerd door het artikel dat ik van de week tegenkwam: Waarom willen steeds meer mensen een tattoo?

Vijftig jaar geleden hadden zeelieden tattoos. En criminelen. De perceptie van tatoeages in de samenleving is de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Waar tatoeages vroeger vaak werden geassocieerd met criminaliteit, rebellie en marginale groepen, zijn ze nu veel meer geaccepteerd en gewaardeerd als een vorm van zelfexpressie en kunst.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tatoeage te laten zetten, en dit fenomeen kan worden toegeschreven aan een combinatie van persoonlijke, sociale en culturele factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom tatoeages steeds populairder worden:

= Zelfexpressie en Identiteit
= Culturele en Historische achtergrond
= Sociale Acceptatie en Trends
= Therapeutische en Emotionele Redenen
= Esthetische Overwegingen
.
Tja . . . Ik zie geen enkele reden die voor mij aanleiding zou zijn om een tattoo te zetten. Tijdens ons verblijf op Rhodos heb ik weer tig voorbeelden van tattoos gezien waarbij ik me afvroeg: ‘Man / Vrouw hoe heb je zoiets toch op je lijf kunnen laten zetten? ‘
.
Ik heb vorige week een man gezien die op zijn rug een heel fotoalbum had laten zetten. Van zijn nek tot aan zijn bilnaad en van links tot rechts stonden allemaal afbeeldingen van personen. Ik was niet in de gelegeheid om ze te tellen. De gigantische tattoo was echter wel heel netjes uitgevoerd.
.
Nee, ik ben niet zo van de tattoo. Ik hou niet van een permanente tekening of inscriptie op de huid