6790 Failliet dus

Mijn jongste zoon maakt het nu al voor de tweede keer mee dat de reisorganisatie waar hij een vakantie afgesloten heeft, het loodje legt. Failliet dus.

Het garantiefonds zorgt er dan wel voor dat hij zijn geld terugkrijgt, maar daarmee heeft hij niet meteen een alternatief. Maandag kreeg hij te horen dat zijn vakantie van a.s. zaterdag geannuleerd is. Der Reiseveranstalter ist bankrott.

Daar sta of zit je dan. Waar regel je z.s.m. – het liefst met dezelfde vertrekdag – een andere vakantie ??? En dan blijkt dat men eventueel toch nog op dezelfde dag kan vertrekken vanaf Maastricht of Düsseldorf i.p.v. Eindhoven.

Maar . . . dan is de vertrektijd ’s morgens heel vroeg. Mijn zoon koos voor Maastricht met de vertrektijd 06.00 uur. Omdat geadviseerd wordt om minstens twee uur voor vertrektijd (04.00 uur) aanwezig te zijn moest er al om 02.30 uur vertrokken worden.

Tja . . . Op naar Maastricht midden in de nacht vanwege een reisbureau dat bankrott ging. Failliet dus.