6786 Motivatiebord

Een motivatiebord, ook wel bekend als een vision board of inspiratiebord, is een visuele collage van beelden, woorden en citaten die de doelen, dromen en ambities van een persoon weergeven. Het doel van een motivatiebord is om je te inspireren en te motiveren door je dagelijks te herinneren aan wat je wilt bereiken en welke positieve veranderingen je in je leven wilt zien. Het idee is dat het regelmatig zien van deze visuele herinneringen je helpt gefocust en gemotiveerd te blijven om je doelen na te streven.

Om volgend jaar een deel van de Camino Portugues te kunnen lopen ben ik momenteel volop in training. Ik heb nog steeds plezier in  en de motivatie om die trainingen te doen. Per slot van rekening weet ik waarvoor ik het doe. Daarbij komt dat het ook nog goed is voor mijn conditie en . . .  Het is een mooie (vrije)tijdsbesteding.

De afgelopen weken heb ik een collage gemaakt met wat gegevens over die bijzondere wandeltocht. Een tocht van 118 km in zes etappes. De lengte van de etappes zal straks voor mij waarschijnlijk geen probleem zijn. Maar tussen het startpunt Tui en de finish in Santiago de Compostela zitten ook honderden klimmeters. Die meters kun je niet zo heel erg goed trainen. Ik ga er echter van uit dat ik die meters ook zal overwinnen.

De wil en motivatie zal er zeker zijn mede door het inspiratie- en motivatiebord