6772 Op een mooie pinksterdag

De Tweede Pinksterdag is voor veel landgenoten een extra vrije dag die zeer welkom is. Ik denk dat de meeste landgenoten geen idee hebben waarom ze met Pinksteren van een extra vrije dag mogen genieten.

Het zal hun denk ik ook worst wezen – dat we op deze christelijke feestdag herdenken dat de H.Geest is neergedaald – als ze op een of ander festival staan te dansen, aan het strand liggen, een fietstocht maken, of . . . 0f . . . Als iemand een achterdeur in de grondverf aan het zetten is.

Dit laatste was ten tijde van het Rijke Roomse Leven ONDENKBAAR. Op het Hoogfeest van Pinksteren lichamelijke arbeid verrichten. Nee, dat haalde men niet in zijn hoofd. Nee, dat kon niet.
Maar vandaag zou ik als er geen regen voorspeld was- zonder enige wroeging of ander ongemak – de achterdeur van mijn jongste zoon schuren en gronden, zodat deze binnenkort afgelakt zou kunnen worden. Nu hebben we dat uitgesteld naar volgende week zondag

Wie had jaaaaaaaren  geleden nou kunnen denken, dat ik zoiets zou gaan doen op een zondag of op een mooie pinksterdag.