6769 Je kon er geen touw aan vastknopen

Maandagavond heb ik met opperste verbazing gekeken en geluisterd naar het item van het programma OP1 dat ging over de rellen en de eisen van de relschoppers, de studenten van UvA. Er zat een student uit Amsterdam en een docent uit Utrecht. Beiden raaskalden maar wat aan en hadden het over een gewelddadig ingrijpen van de ME, maar  ze konden niet in een paar zinnen uitleggen wat nou precies hun eisen waren. Zelfs een medestudent die verbaasd was over de rellen en vernielingen kreeg van zijn medestudent geen duidelijk antwoord.

De aanwezige professor van de UvA, Han van der Maas, kreeg ook geen antwoord op zijn vraag: ‘Wat is nou precies de eis van de actievoerders?’
Hij legde trouwens ook uit dat de summiere contacten met een enkele Israëlische universiteit geen enkele invloed heeft op de oorlog in Gaza. Een eventuele verbreking van het contact zal dan ook geen enkele invloed hebben op de situatie.

In het vervolg van de discussie kwam er geen duidelijkheid van de kant van de actievoerders. Je kon er geen touw aan vastknopen.

P.S.
Jurre (21) is derdejaarsstudent Kickboksen aan de Uva en blij met rellen: ‘Praktijkervaring is onbetaalbaar’.