6746 Rome 3

Nadat we een nacht goed geslapen hadden en ontbeten hadden maakten we ons op voor een dag Vaticaan. Om 10 uur vertrokken we richting het verzamelpunt van onze begeleide excursie. Nadat we daar geluncht hadden meldden we ons  op het verzamelpunt. Het hing daar overal met de benen buiten. Exact om half twee werden we toegelaten in de Vaticaanse museums.

De dame die ons begeleidde wist van wantenen vertelde honderd-uit. Wat we allemaal te zien kregen kan ik hier niet allemaal uittikken. Het was OVERWELDIGEND. Er leek geen einde te komen aan de chapels en ‘de kunst’  die we te zien kregen. De gids vertelde uitvoerig over Michel Angelo en zijn kunstwerk in de Sixtijnse Kapel. Deze kapel was het sluitstuk van onze rondgang door de musea. Het stond er barstensvol met bezoekers en de meeste keken naar boven, naar het plafond, het meesterwerk van Michel Angelo.

Ik heb gisteren ontzettend veel foto’s gemaakt, maar in de Sixtijnse Kapel mochten we niet fotograferen.
Als slot van de meer dan drie uur durende rondleiding kwamen we op Sint Pietersplein terecht en in de Sint Pietersbasiliek. Daar kwam ik ogen tekort. Wat een ontzettend groot, majestueus en rijk versierde ‘KERK’ is de Sint Pieter. Ik kwam bijna niet uitgekeken. Om half zes bedankten we de gids en gingen op zoek naar een taxi, die ons terug bracht naar het hotel.

We waren zeer vermoeid van het vele slenteren en alle indrukken. Nadat we ons opgefrist gingen we op zoek naar een restaurant om onze dorst te lessen en onze honger te stillen.

Daar het uploaden van foto’s hier niet zo snel gaat, krijgen jullie er nu maar een paar te zien. Als we weer thuis zijn last ik jullie nog wel eens meegenieten.

Tja . . . Onze tweede indruk van Rome: ‘ Wat is er toch ontzettend veel MOOIS te zien !!!