6745 Rome 2

De dag begon gisteren vroeg; maar niet alleen voor ons. Toen we om 06:15 uur in het grote ontbijt-restaurant kwamen, zat dat al helemaal vol. De keuze was zeer uitgebreid. Om 07:20 uur vertrokken we met de shuttlebus naar Schiphol. Op Schiphol verliep alles vlot. Tegen 12 uur waren we in Rome. Een taxi bracht ons in het drukke verkeer naar het hotel. Onze kamer was al beschikbaar. Nadat we ons geïnstalleerd hadden gingen we richting de Spaanse trappen en daarna naar de beroemde Trevi-fontein. Tjonge, tjonge, tjonge het was overal HARTSTIKKE druk. Nadat we de twee bezienswaardigheden gezien hadden, gingen we op zoek naar een ‘tentje’ om onze dorst te lessen. We sloegen deze maandag de lunch maar over, want we hadden zondagavond goed ons best gedaan. Trouwens overal zat men al aan de pasta en spaghetti.
In het restaurant waar we onze dorst lesten, reserveerden we voor ‘s avonds een tafel.

Om 19.00 uur schoven we aan en aten we heerlijk. Na het afrekenen had ik toch een heel aparte smaak in mijn mond. Want op de rekening – die in de verste verten niet te vergelijken is met een rekening die men in Portugal voorgeschoteld krijgt – zette de Italiaan 10% servicekosten en toen hij met het pinapparaat kwam vroeg ie ook nog een bijdrage voor de ober ‼️‼️‼️

Tja . . . De allereerste indruk van Rome ?  DRUK, DRUK en . . . nog eens DRUK.