6731 ‘Mijn camino’

 

Er is sinds 28 maart géén dag voorbij gegaan dat ik niet bezig ben geweest met mijn voornemen om een deel van de Camino Portuguès – mijn camino – te gaan lopen. En met de dag kreeg het idee vastere vormen. Er blijken tig websites, facebookpagina’s en blogs te zijn over de wandel- en fietsroutes naar Santiago de Compostela. Een klein deel heb ik de afgelopen dagen bestudeerd. Ook blijken er ontelbare YouTube-filmpjes te zijn, die pelgrims vanuit de hele wereld erop gezet hebben. Je krijgt een duidelijk beeld van de route die ik wil lopen. Alleen heb ik nog geen idee van het stijgen en dalen dat we tegenkomen daar in Galicie. ‘Mijn route’ begint op de grens van Portugal en Spanje; ik loop dus alleen de route in Spanje.

De zeer enthousiaste belangstelling van de afgelopen week van mijn zus – een zeer ervaren camino-loopster – bevestigt dat ik aan een heel mooi avontuur ben begonnen.
Dat gevoel werd nog eens bevestigd toen ik van de week telefonisch contact had met de Nederlandse eigenares van een reisbureau in Spanje dat wandelroutes richting Santiago de Compostela aanbiedt en organiseert.

Zij voelde heel goed aan wat mijn wensen zijn. Ze gaat nu voor mij een voorstel uitwerken waarin opgenomen zijn: de vliegreis heen en terug, de transfers, de overnachtinghotels, de etappes en de dagelijkse transfers van de bagage.

Na het gesprek voelde ik dat ik weer een heel klein stapje dichter bij mij idee, mijn voornemen, mijn avontuur was.

Het is en blijft afwachten of het allemaal werkelijkheid wordt, mijn avontuur, mijn Camino.

 

P.S
Het logo bij dit bericht heb ik laten ontwerpen door mijn assistent AI. Dit is dus het logo van ‘Mijn Camino’