6670 Woensdag Wandeldag

Gisteren reden we naar de Sonse Heide waar ik een knooppuntenroute had uitgezet. Vlak bij de A50 parkeerden we onze auto en begonnen aan de wandeling over de hei en door de bossen.

Toen we aan onze wandeltocht begonnen wisten we dat het ’s nachts flink geregend had. Ons weerstation gaf aan dat er 19,3 mm water naar beneden was gekomen. We begonnen welgemoed aan onze wandelroute maar na een kleine 3 km konden we niet verder. Het bospad was ondergelopen door twee sloten die overstroomd waren. Het water was te diep en de sloten te breed om verder te kunnen.

Daarom besloten we om een alternatieve route te gaan lopen. Maar . . . ook daar kwamen we van de regen in de drup. Weer hadden twee sloten  voor een overstroming gezorgd en deze waren toch weer te breed om er over heen te springen. We durfden het risico niet te nemen dat we niet met de hakken over de sloot kwamen en natte voeten en wie weet wat nog meer zouden oplopen.

We besloten om om te keren en onze auto op te zoeken. Het aantal km’s was iets minder dan we gepland hadden. Maar we hadden toch weer genoten van de beweging en de buitenlucht op deze Woensdag Wandeldag.