6603 Vandaag weer ???

Tjonge, tjonge wat heb ik woensdagavond een half uur GENOTEN. Om 21.00 uur ging ik er nog eens goed voor zitten, voor de Champions League-wedstrijd FC Sevilla-PSV. PSV moest minimaal gelijk spelen om überhaupt nog maar een kans te hebben om te overwinderen in het kampioenenbal.

De eerste helft herkende ik het PSV van de laatste maanden niet; ze verloren elk duel. Met rust stonden ze met 1 – 0 achter en direct na rust werd het zelfs 2 – 0. Maar toen Ocampos bij de Spanjaarden, die in de eerste helft er voor gezorgd had dat Lozano onterecht een gele kaart kreeg, met een rode kaart eraf moest en Bosz een paar wisselingen had toegepast begon het te lopen bij PSV.

In de 81ste minuut was de stand gelijk getrokken: 2-2. Bosz wisselde nog een keer en . . . en . . . in de blessuretijd kopte Pepi de winnende treffer keihard in de kruising: 3-2 Wat een opluchting wat een vreugde.

De volgende dag waren de kranten zeer lovend vooral over de reserves die ervoor gezorgd hadden dat de winst werd binnen gehaald. Ons regionaal dagblad besloot haar verslag met: ‘De kracht van de bank betaalde zich dubbel en dwars uit voor PSV, dat een van de mooiste avonden van de eeuw beleefde.’

Donderdagmorgen kwam ik niet uitgekeken op de talloze filmpjes van de  doelpunten van PSV die men op TikTok had gezet.

Tja . . . PSV heeft nu al twee van de drie grote hindernissen in acht dagen zeer succesvol afgerond. Vorige week tegen Fc Twente, woensdag tegen FC Sevilla en vandaag staat wedstrijd nummer drie tegen Feijenoord op de agenda. Als. . . als die ook gewonnen wordt, staat PSV met 10 punten voor op de rest.

Dus de vraag is nu: Vandaag weer ???