6598 Ik voel me besodemieterd

“Besodemieterd” is informeel taalgebruik en wordt beschouwd als een wat ruwere uitdrukking. Het is niet strikt onbeleefd, maar het kan als grof worden ervaren, afhankelijk van de context en de situatie. In formelere of professionele omgevingen is het beter om zachtere taal te gebruiken.

Ik dacht dat ik hier op Menne Weblog het hier boven beschreven woord wel kan gebruiken.

Wat is er aan de hand ?

Verleden week woensdag/donderdag dacht ik dat ik het juiste hokje op het stemformulier rood had gemaakt, zodat Timmermans met zijn partij buitenspel kwam te staan en er een kabinet met rechtse signatuur zou komen. De 4 partijen, die mogelijk een coalitie over rechts zouden kunnen vormen, hebben samen 88 (!!!) zetels. Dat moet toch kat in het bakkie zijn als ze over hun schaduw heen stappen, mijmerde ik.
MAAR . . . . ARRRGGHHH nog voordat alle fractieleiders afgelopen vrijdag bij elkaar kwamen, vertelde Dilan Yeşilgöz van de VVD doodleuk dat ze niet in het kabinet ging zitten.
Nagenoeg niemand (zelfs de VVD-leden) begrepen de onverwachte move (of . . . of . . . Is het strategie?). De tijd zal het leren.

Mijn tactiek heeft er wel een heel klein beetje toe bij gedragen dat Timmerfrans met zijn samengevoegde partij niet de grootste is geworden. Dat stemt me wel tevreden, maar de onverwachte move van Dilan . . . NEE . . . Nee . . .  Ik voel . . . Ik voel me . . . Ik voel me besodemieterd