6585 En overovermorgen ook

Net als veel andere mensen drink ik ’s morgens bij het ontbijt een glaasje sinaasappelsap. Ik doe dit al sinds mensenheugenis. Ook als we op vakantie zijn.

Mijn  aandacht was dan ook gewekt toen ik boven een bericht zag staan: Waarom sinaasappelsap niet gezond is

Een voedingsdeskundige in de Frankfurter Allgemeine: "Veel mensen geloven nog steeds dat sinaasappelsap gezond is en vol vitamines zit. Sinaasappelsap uit de supermarkt is een zwaar bewerkt product dat geen voordelen heeft voor onze gezondheid. Het eten van een sinaasappel is veel gezonder. Niemand zou eraan denken om zes sinaasappels tegelijk te eten. Dat is veel te veel suiker. Zelfgemaakt sap is beter, maar niet echt gezond. Zo nu en dan een beetje sinaasappelsap drinken kan geen kwaad, maar als vast onderdeel van je ontbijt zou ik het niet aanraden."
Lees hier meer >>>>>

‘Wat moet ik nou met zo’n bericht ?’, dacht ik. En ik mijmerde verder in de trant van dat ik met mijn dagelijks glaasje sinaasappelsap toch al de 82-jarige leeftijd heb bereikt.

Tja . . . wat is nou mijn conclusie na het lezen van het bericht ? Een Duitser houdt mij niet af van mijn dagelijks glaasje sap. Morgenvroeg drink ik weer een heerlijk glaasje sinaasappelsap. En overmorgen ook. En  overovermorgen ook.