6582 As dur een skoap over den dam is, dan komme dur meer

Je kunt merken dat het carnavalsseizoen weer is begonnen. Van de week berichtte ik al over de slogan van de plaatselijke carnavalsvereniging; vandaag kan ik iets melden over ons waterschap.

Waterschap lanceert eigen carnavalsembleem: ‘We moake oe de pis nie lauw’, stond er boven het bericht.

‘We moake oe de pis nie lauw, moar wel verrekes skon’. Deze leus zie je komende carnaval mogelijk wel eens voorbijkomen in Oost-Brabant. Waterschap Aa en Maas komt deze week namelijk met een eigen carnavalsembleem met die tekst. “Een ludieke actie met een ‘grote boodschap’”, aldus het waterschap.

Waarom een carnavalsembleem? Het waterschap legt uit: “Allereerst omdat we trots zijn op Aa en Maas en ons belangrijke, impactvolle werk. Dat dragen we uit met carnaval via deze slogan. We hebben namelijk nogal wat afvalwater schoon te maken tijdens dit Brabantse event, maar ook de rest van het jaar. Daarnaast willen wij de zichtbaarheid en herkenbaarheid van ons waterschap bij een breed publiek vergroten. We hopen op deze ludieke manier een grote doelgroep te bereiken.”

Tja . . . Ben benieuwd of er de komende tijd nog meer bedrijven en instanties zullen zijn die carnaval aangrijpen voor meer naamsbekendheid of het aanprijzen van hun artikelen.

Want . . . as dur een skoap over den dam is, dan komme dur meer