6533 In de Algarve 21.

Enkele dagen geleden meldde ik al dat we tijdens ons bezoek aan het centrum van Albufeira op een terras begroet werden in het Nederlands. Ik vroeg toen aan de man: ‘Bent u Nederlander?’ ‘Nee, ik ben Braziliaan’, antwoordde hij. Ik zei daarop dat hij zeer goed Nederlands sprak. Maar omdat de man niet zo spraakzaam was, stopte het gesprek.

Tot mijn verbazing las ik een paar dagen later in The Portugal News: 40% van de buitenlanders is Braziliaans

Bijna 400.000 Brazilianen wonen legaal in Portugal en vertegenwoordigen ongeveer 40% van de buitenlandse bevolking, volgens SEF, die eraan toevoegt dat alleen al dit jaar ongeveer 150.000 Brazilianen een verblijfsvergunning in het land hebben gekregen.
Tja . . . Waarom de Brazilianen naar Portugal komen wordt in het artikel niet vermeld. Ik denk om te werken en geld te verdienen en dat een Braziliaan en  een Portugees dezelfde taal spreken zou ook een reden kunnen zijn.
Vejo você amanhã, Tot morgen