6525 In de Algarve 13.

Vlak voor onze vakantie las ik een artikel in The Portugal News op de pagina Home and Garden met de naam Jade Plant, Could be Lucky for you.

Mijn aandacht was gewekt omdat ik eenzelfde plant ruim 25 jaar geleden van de ondergang gered heb. Deze was door mijn zoon buiten in een hoekje gezet en toen ik daar een keer tuinonderhoud deed heb ik de totaal verkommerde plant mee naar huis genomen. Ik heb de plant al vele jaren goed verzorgd. De laatste jaren zet ik hem zomers in mijn achtertuin en dat deed en doet de plant zeer goed. Zo goed zelfs dat hij voor ons te groot werd. Daarom snoei ik hem in het voorjaar en zet de afgeknipte delen in de potgrond. Het gevolg is dat ik nu al tientallen nieuwe plantjes heb van die verkommerde plant.

De officiële naam is Crassula evata.

In het artikel stond dat de plant het in Portugal zeer goed doet. Dat had ik zelf ook al geconstateerd. Want ondanks de droogte kom je de Jade-plant op het resort  waar wij verblijven overal tegen.

De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt ook wel genoemd: Lucky Plant, Money Plant en zelfs Money Tree. Het is eigenlijk een vetplant en een plant kan wel 100 jaar worden. Hij kan niet tegen vorst en heel goed tegen droogte. De planten moeten niet in de buurt van huisdieren worden gehouden omdat ze giftig kunnen zijn voor dieren en ook schadelijk voor mensen, volgens het eerdergenoemde artikel. Bij aanraking zou het dermatitis (huiduitslag) kunnen veroorzaken.

Onderstaande foto’s van de Money Plant heb ik van de week op het resort genomen.

Vejo você amanhã, Tot morgen