6523 In de Algarve 11.

De tweede week van ons verblijf hier op het resort is het iets minder druk dan tijdens onze eerste week. Er zijn nogal wat lege parkeerplaatsen. Waar in de eerste week tot mijn verbazing ‘heel dikke wagens’ geparkeerd stonden. Volvo’s, BMW’s, Mercedessen uit het allerhoogste segment, Tesla’s, stationwagens groter dan een lijkwagen en ik zag zelfs een grote dikke Jaguar en een forse Porsche. De bezitters van die wagens, Portugezen, zijn in het afgelopen weekend vertrokken omdat de schoolvakanties ten einde lopen.

In een deel van de lege appartementen zijn nu Engelsen gehuisvest. Want het aantal Engelssprekenden is flink toegenomen. In plaats van mooi egaal gebruinde lijven zie je nu spierwitte mannen, vrouwen en kinderen (Engelse kinderen lijken ALTIJD vakantie te hebben). Ook de kleding van de Engelse vakantievierders is wat minder bij de tijd dan de kleding van de inmiddels vertrokken Portugezen.

Tja . . . Vakantie vieren is af en toe ook aapjes kijken.

Vejo você amanhã, Tot morgen