6520 In de Algarve 8.

Donderdagavond aten we buiten op het terras van een van de restaurants hier op het resort. Onder grote, oude bomen genoten we van de maaltijd. De ober die ons de menukaart overhandigde maakte ons ook attent op de ‘suggesties van de chef’ die op een aparte kaart werden aangeboden. Tot onze verbazing zagen we daar ook ‘een cataplana’ op staan van vis en zeevruchten. Na wat overleg was de keus snel gemaakt. We kozen de cataplana. Maar . . . Toen merkte de ober op dat het bereiden van de cataplana nogal wat tijd vergde en hij stelde voor om ‘een starter’ te nemen. Ik bekeek snel de kaart en ik bestelde voor ons tweeën een carpacio xxxxx (moeilijk Portugees woord).

Na enige tijd kwam de ober met een grote schaal carpacio van . . . rode bietjes. En laat dat nou het enige gerecht zijn dat ik sinds mijn jeugdjaren op de verboden lijst heb gezet. Als ergens in een restaurant bij een verrassingsmenu gevraagd wordt wat er zeker niet in mag zitten, is mijn antwoord steevast: RODE BIETJES !!!

De schaal was netjes opgemaakt met walnoten, sla, tomaatjes en een saus. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb de helft van de bietjes opgegeten en zij hadden niet de smaak van destijds waardoor ze door mij op de verboden lijst waren geplaatst.

Tja . . . Smaken veranderen

Vejo você amanhã, Tot morgen