6517 In de Algarve 5

Toen we maandag, de dag van aankomst, op enig moment boven vanaf de kliffen naar het strand keken, viel het ons op dat er NIEMAND op het strand en in de oceaan was.

Een paar dagen later kwam de aap uit de mouw. Vlak voordat we met de transferbus arriveerden bij het resort had het daar flink geregend. In de bus hadden we bijna zwarte regenwolken gezien. Het terras waar we lunchten stond daardoor ook nog blank, daarom aten we binnen.

Van de week meldde de The Portugal News: Drie stranden in de gemeente Albufeira, in Faro, waren maandag gesloten voor zwemmen, volgens de Nationale Maritieme Autoriteit(AMN). Volgens de autoriteit werd "een sterke alluvium veroorzaakt door intense regen" weerspiegeld "in microbiologische waarden boven de referentieparameters". De stranden van Santa Eulália, en twee andere zijn allemaal "ongeschikt om te zwemmen" verklaard.

Tja . . . Toen was meteen duidelijk waarom we ‘s maandags niemand op het strand en in de oceaan gezien hadden. ‘t Kan verkeren.

Vejo você amanhã, Tot morgen