6408 Elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar

In mijn bericht ‘Nooit meer onkruid plukken’ schreef ik over het voegen met polymeerzand. Het resultaat bij de stoep van mijn zoon is zo verbluffend goed, dat ik besloten heb om mijn terras in de achtertuin (waar ook steeds onkruid opkomt tussen de kwartetjes) ook ga voegen met polymeerzand.

MAAR . . . MAAR . . . dan zullen alle klinkertjes eruit moeten. Want ze liggen nu te strak tegen elkaar om ze te kunnen voegen met polymeerzand.

DUS . . . mag ondergetekende aan de slag. 16 m2 terras, tussen de 1000 en 1100 klinkertjes eruit halen, schoonmaken, onkruid verwijderen en de klinkertjes terugleggen en daarbij zorgen voor een voeg tussen de kwartetjes.
Geen lastig karwei, maar er zal wel een aanslag gepleegd worden op diverse 82-jarige spieren die niet meer gewend zijn om dergelijke inspanningen dagelijks te leveren.

Spierpijn is echter van voorbijgaande aard, is al vele jaren mijn motto. En als straks de klus geklaard is en het polymeerzand in de voegen het onkruid tegen houdt, weet ik waarvoor ik een klein beetje (spier-)pijn heb moeten lijden.

Tja . . .  Het is en blijft een flink karwei. Maar . . . elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar

VOOR

NA