6397 Een echte wappie

Wappies is een spottende en kleinerende term voor mensen die stellige beweringen doen over een onderwerp (zoals corona), terwijl anderen die beweringen als onzin beschouwen. Dat komt doordat ze niet gebaseerd zijn op serieus te nemen bronnen, maar op halve en hele verzinsels en complottheorieën. Beweringen van wappies hebben weinig met de realiteit te maken.
.
Bovenstaande informatie heb ik nog maar eens opgezocht toen ik van de week het volgende bericht zag staan: Spaanse wappies bedreigen meteorologen vanwege hitte en droogte.
.
De huidige extreme droogte en warmte (38 graden in Cordoba) wordt in Spanje door wappies in de schoenen geschoven van de Spaanse weermannen en weervrouwen. De meteorologen worden zelfs al bedreigd en de Spaanse regering heeft zich verplicht gezien de meteorologen in bescherming te nemen.
.
Tjonge, tjonge, tjonge je moet toch wel echt van het padje zijn als je het weer toeschrijft aan personen die op de televisie en eventueel ook op de radio uitleggen wat voor weer ons te wachten staat. Hoe kun je het in je hoofd halen en denken dat mensen zorgen dat er op een bepaalde plaats gaat regenen of dat de zon vandaag meer schijnt dan morgen.
.
Tja . . . Dan is er bij die persoon toch echt een steekje los. Dan ben je volgens mij een wappie, een echte wappie