6382 Kan je niet voorzichtig genoeg zijn.

Van de week werd er bij ons al vroeg aangebeld. Door het raam zag ik dat het een politieagent was. Vroeg me af wat er toch aan de hand zou zijn.

Nadat hij zich had voorgesteld vroeg hij me of ik daags vantevoren iets gezien had, want er was pinpasfraude gepleegd bij ons in de straat. Vanwege de privacy kon hij niet zeggen bij wie. Maar omdat wij via ons raam maar een richting uit kunnen kijken, vermoedde ik wel in welk deel van de straat het was voorgevallen.
Ik deelde de agent mee dat ik niets gezien had en mijn vrouw die inmiddels ook naar de voordeur was gelopen, zei dat eveneens.
Ik deelde de agent mee dat wij ook niets gezien konden hebben vanwege de grote camper die ons het zicht op de straat belemmerd.

De agent benadrukte nog eens hoe gewiekst de pinpasfaudeurs te werk gaan en ging verder met het buurtonderzoek.

Tja . . . je bent na zo’n bezoek van een agent nog wel eventjes bezig met het voorval. Wie hebben ze te pakken gekregen? Voor hoeveel zijn ze benadeeld? Waar komen die fraudeurs vandaan? Zullen ze ons in de toekomst ook bellen of bij ons aanbellen? We zijn nu weer eens gewaarschuwd!

Ook moest ik toen denken aan wat me een week geleden is overkomen. Mijn app van de bank werkte niet meer op mijn iPhone. Als ik de app opende kreeg ik steeds de boodschap dat ik een profiel moest toevoegen. Dat toevoegen is voor mij een fluitje van een cent. Maar ik twijfelde om dat te gaan doen, want ik vroeg me af of er misschien niet iets anders aan de hand was. Daarom heb ik mijn bank gebeld en het probleem voorgelegd en gevraagd of er iets bijzonders aan de hand was. De bankbediende vertelde me dat er niets bijzonders te zien was en ik het profiel kon toevoegen. Zo gezegd, zo gedaan. En . . . de app werkte weer perfect zoals altijd.

Na het politiebezoek van deze week, concludeerde mijn vrouw dat ik beter even naar de bank had kunnen gaan in plaats van de bank bellen toen mijn app niet werkte. En ik moest mijn vrouw volkomen gelijk geven.

Tja . . . in deze tijd van oplichters en fraudeurs kan je niet voorzichtig genoeg zijn.