6354 Lissabon 3

Wat een dag gisteren. Wat een mooie verjaardag gisteren. Wat een fantastische dag gisteren. Na een heerlijk ontbijt gingen we met de metro die onder de straten en pleinen van Lissabon naar de halte van bus 737. De bus sleurde ons de heuvel op door de smalle en kronkelige straten naar Castelo de S. Jorge. We genoten daar van het prachtige uitzicht over de stad en de Taag en van de restanten van het eeuwen oude kasteel. Na het kasteelbezoek was het tijd voor een lunch. Daarna gingen we naar het Mosteiro S. Vincente de Fora en zagen hoe luxueus de patriarchen van Lisbon geleefd hadden. Na een korte wandeling kwamen we bij het Pantaeo Nacional waar de bekende voetballer begraven ligt alsook de beroemde Fado-zangeres Amalia Rodriguez. Ook daar keken we onze ogen uit. Omdat de benen wat rust wilden gunnen, lieten we ons door een Tuktuk naar de Kathedraal Se, de kathedraal van Lissabon. Toen vonden we het welletjes en snakten we naar een heerlijk bad en wat verfrissingen.

De dag sloten  we af in een fado-restaurant waar bij het diner een muziekshow werd gegeven. Ook daar genoten we met volle teugen.

Wat een fantastische dag was dat gisteren.

P.S. Daar het uploaden van foto’s hier ontzettend traag gaat zal ik bij thuiskomst meer foto’s laten zien.