6334 Een hongerdood sterven

Is Cheese Good for You?, stond er boven het artikel.

Kaas begint een slechte naam te krijgen. Omdat het van de koe komt en koeienmelk minder diervriendelijk is dan de zuivelbranche ons wijs maakt. En omdat het ongezond zou zijn: vet, zout.

Een 48+ volvette kaas bestaat voor meer dan een kwart van zijn gewicht uit vet. Het nadeel van verzadigd vet is dat het in grote hoeveelheden slecht is voor je hart en bloedvaten.
Daarnaast zit er in kaas ook veel zout. De precieze hoeveelheid hangt af van de soort kaas, maar 200 mg natrium per plak is zeker niet uitzonderlijk. 2,4 g natrium is het dagelijkse aanbevolen maximum.

Een boterham met kaas om de dag mee te beginnen en bij de lunch een sneetje met komijnenkaas, vind ik heerlijk. Als we uit eten gaan vind ik – als het hoofdgerecht niet al te copieus is geweest – een kaasplankje ook heel lekker.
Nu blijkt weer dat kaas niet zo gezond is.  Laatst kwam ik zelfs een bericht tegen van 25 artikelen die niet gezond zouden zijn. 25 vaak gegeten voedingswaren die slecht zijn voor je gezondheid en portemonnee

Tja . . . als ik toch al die ongevraagde adviezen op zou volgen, zou ik een hongerdood sterven