6314 Herinneringen

In het artikel ‘Supermarkten in de grensstreek in grote problemen: prijzen in Duitsland veel lager’ dat ik van de week zat te lezen, kwam ik de plaatsnaam Babberich tegen. Daarmee werd er weer een laatje in mijn bovenkamer open getrokken. Er kwamen allerlei herinneringen naar boven over mijn verblijf op de kostschool in Zevenaar toen ik daar de MULO volgde.

Babberich waar we op een vrije middag naar toe wandelden in een rij en met een surveillant voor en achter. In diezelfde rij liepen we op de zondagmorgen ook wel eens naar Oud-Zevenaar waar een of ander kapelleke stond.
Ook moest ik denken aan de woensdagmiddagen dat we via de Didamseweg richting Didam liepen waar een eind buiten Zevenaar achter een boerderij een paar voetbalvelden lagen en we een potje voetbal speelden. Tijdens de zomermaanden kreeg ik mijn eerste zwemlessen in het natuurbad de Breuly.

Uiteraard heb ik op Google Maps het een ander nog eens opgezocht en kwam tot de ontdekking dat het natuurbad de Breuly – waar ik op 13-jarige leeftijd mijn eerste zwemlessen kreeg – momenteel een recreatieplas is.

Tja . . . ’t zijn allemaal herinneringen