6310 Een bult kachelhout

Ik zat me de laatste weken al af te vragen wanneer ie weer zou komen. Verleden jaar was eind januari het moment dat ie er voor de eerste keer in 2022 gestald werd. Jullie vragen je natuurlijk af waar ik het toch over heb. Over de camper van de buurman natuurlijk die ons het uitzicht volledig ontneemt als hij op de oprit staat.
.
Nee hij staat er nog niet. Wat de reden daarvan is wisten we niet. Tot we van de week toch duidelijkheid kregen. Hij, de buurman, heeft nog geen tijd voor zijn camper, concludeerde ik. Hij is momenteel hout aan het verzamelen voor zijn kachel. Waar ie ‘t vandaan haalt, weet ik niet. Het is hout van pas gekapte bomen zo te zien. Twee volle aanhangers hout zijn er al naar ons woonerf getransporteerd en opgestapeld in de voortuin. Hoe groot en hoog de stapel wordt blijft voor ons een vraagteken.
Wij kunnen voorlopig nog lang meegenieten van de kachel als de buurman weer aan het stoken is, want hij heeft weer een flinke voorraad hout,  zo dacht ik. Nee niet van de warmte, maar van de stank van de gassen die via de schoorsteen naar buiten komt. De stank van verbrand hout dringt namelijk onze slaapkamer, overloop, hal en zelfs woonkamer binnen. Helaas !!!
.
Tja . . . Keken we verleden jaar tegen een camper aan, nu wordt ons uitzicht langzaamaan ontnomen door een bult kachelhout . . .