6289 Ouwe sok met kattengrit

Onlangs las ik ergens dat een ouwe sok met kattengrit in je auto het aanwezige vocht zou verminderen. En prompt had ik de dagen daarna last van flink aangeslagen autoruiten. Daarom in de supermarkt maar eens gekeken naar kattenbakvulling. Onvoorstelbaar dat een kattenhater pur sang zoals ik ben daar zijn aandacht op richt. We konden alleen maar grote verpakkingen krijgen en daar had ik geen zin in.

Begin vorige week – het had wat gevroren – duurde het een tijd dat mijn aangeslagen autoruiten helemaal droog waren. De volgende dag ben ik op internet nog maar eens op onderzoek uit gegaan en ik ontdekte dat er ‘veredelde oude sokken met kattengrit’ in de handel waren die het condensvocht uit de auto konden verwijderen. Het was een zakje met vulling dat het aanwezige vocht opnam.

De compacte vochtvanger kan snel, vaak en gemakkelijk herladen worden. Als het product verzadigd is geeft een indicator op het product door verkleuring aan dat het tijd is om het te herladen. De luchtontvochtiger moet men dan 6 minuten lang in een magnetron (600 Watt) liggen en de vochtvanger kan dan weer gebruikt worden.

Bij de Action bleken ze uitverkocht te zijn. Bij een plaatselijke bouwmarkt  bleken ze er nog eentje te hebben, maar het ding was daar wel 4 keer zo duur als bij de Action !!!

Ik heb het duurdere zakje toch maar gekocht en meteen in de auto gelegd. De volgende dag had ik al profijt van het alternatief voor de ouwe sok. Toen ik de wagen opende trof ik geen condensvocht aan.

Tja . . . de oplossing van de herbruikbare vochtvanger vind ik toch wat eleganter dan een ouwe sok met kattengrit