6287 Gina, Gina . . .

Gina (Gina)
Gina (Gina)
Gina Lollobrigida
Songekst gaat hier verder

Het NOS-Journaal liet van de week het begin van het lied van Tony Bass horen toen bekend werd dat de actrice Gina Lollobrigida op 95 jarige leeftijd was overleden.
Ik kan me de song van Tony Bass uit de zestiger jaren nog wel herinneren. Het liedje bleef een paar dagen door mijn hoofd rondzingen toen ik het maandag in het Acht-uur-journaal gehoord had. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw toen de films van Gina uitkwamen keek ik nog niet naar films. Ik kan me niet herinneren of ik ooit een film van haar gezien heb. Daarom heb ik mijn nieuwe assistent (de chatbot) maar eens om hulp gevraagd om wat gegevens van Gina op te lepelen.

H Vertel me alles wat je weet van Gina Lollobrigida
.

C Gina Lollobrigida is een Italiaanse actrice en fotomodel die in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bekendheid verwierf door haar rollen in verschillende films.Ze begon haar carrière in Italiaanse films zoals “Fanfaren der Liebe” (1951) en “Ein Herz voller Liebe” (1952), maar haar internationale doorbraak kwam met de film “Beatfertöchter” (1953) waarin ze de rol van de Italiaanse emigrante Maria speelde.

In de late jaren 50 werd ze een van de meest populaire actrices van Hollywood, waarin ze in films zoals “Trapeze” (1956) met Burt Lancaster en Tony Curtis speelde, “The Hunchback of Notre Dame” (1956) met Anthony Quinn en “Come September” (1961) met Rock Hudson.

Na de jaren 60 heeft ze nog in enkele films gespeeld, waaronder “Buona Sera, Mrs. Campbell” (1968) en “The Strange One” (1957).

Naast actrice, was Lollobrigida ook actief als fotomodel en beeldhouwster. Ze heeft ook haar eigen productiebedrijf gehad. In de jaren 90 heeft ze zich teruggetrokken uit de filmindustrie en heeft zich gewijd aan haar beeldhouwkunst.

Tja . . . en weer zong het door mijn hoofd: Gina, Gina . . .