6284 En weer is Portugal de winnaar

Op een van mijn favoriete sites over Portugal zag ik het bericht staan: Boodschappen in Portugal nog steeds goedkoper

De Portugese supermarkt is een aardig stuk goedkoper dan de Nederlandse.

Portugal Portal vroeg in de tweede week van december 2022 aan de 12.400 leden van zijn Facebookgroep wat hun ervaring is met de prijs van hun boodschappenmandje. Alleen leden die in de 3 maanden ervoor boodschappen hadden gedaan in zowel Nederland als Portugal werden gevraagd deel te nemen. Vele honderden leden stemden.

Schermafdruk ( printscreen) van het resuktaat van een stemming op facebook over de prijs van de dagelijkse boodschappen in Portugal in vergelijking tot Nederland.

Tja . . . wij wisten het al langer. Vooral het uit eten gaan en een terrasje pikken is aanzienlijk goedkoper dan in ONS land. Een maand of wat geleden gingen mijn vrouw en ik uit eten. Ik moest ruim € 150 afrekenen. We hadden een hoofdgerecht en een paar drankjes en als afsluiting een kopje espresso besteld; precies zoals we ook altijd in Portugal doen als we uit eten gaan.
Voor het bovengenoemde bedrag kunnen we in Portugal drie avonden uit-eten-gaan en krijgt mijn vrouw een VOL glas wijn in plaats van een bodempje dat ook nog eens € 4,50 moet kosten.

Tja . . . en weer is Portugal de winnaar . . .