6278 Wat een webcam ons allemaal vertelt

Het resort in Portugal waar we zo graag verblijven heeft ook een webcam online staan. De camera is gericht op het grootste van de vijf zwembaden. Wij laten dat bad vanwege de drukte altijd links liggen.

Ik kijk regelmatig naar de live-beelden van de webcam. Aan de hand van de beelden kun je dan vaststellen of het er druk is en ook of de Portugese zon zich laat zien.
Vanaf eind oktober staat er geen water meer in het bassin en het aangrenzende kleuterbad staat ook droog. Men is al ruim twee maanden lang bezig met het plegen van onderhoud. De rand van het enorme bad wordt o.a. voorzien van nieuwe tegels; ook de wanden en de vloer worden onder handen genomen. Het werk vordert langzaam. Het aantal personen dat de werkzaamheden uitvoert is zeer wisselend. De ene dag zijn er twee aan het werk en de volgende dag kunnen het er zomaar zes zijn die de werkzaamheden bij een temperatuur van net onder de 20 graden uitvoeren.
Ik zal de komende maanden nog wel eens kijken hoe de werkzaamheden vorderen. In september kunnen we hopelijk met eigen ogen aanschouwen hoe het bassin erbij ligt en gebruikt wordt door de dan aanwezige gasten.
Tja . . . Wat een webcam ons allemaal vertelt