6266 Eigenwijs is ook wijs

Enkele weken geleden heb ik bij de Action voor een paar euro een telefoonhouder gekocht, die ik op de voorruit van mijn wagen kan bevestigen.
Waarom? Omdat het opladen en updaten van mijn navigatiesysteem TomTom helemaal misging en het daarna zo lang duurde voor dat het weer de juiste instellingen had en opgeladen was, moest ik denken aan wat mijn beide zonen mij al vele malen gezegd hadden: ‘Gebruik toch je telefoon !!!’

Ik kocht dus de telefoonhouder om voortaan via mijn iPhone en Google Maps te navigeren in mijn  auto. Toen ik anderhalve week geleden mijn kleinzoon naar het werk bracht, heb ik voor de eerste keer genavigeerd met mijn telefoon: een eye-opener !!!
Ook tijdens onze rit naar en van de Veluwe en naar de startpunten van onze wandelingen gebruikte ik steeds Google Maps om op de juiste plek te komen. En steeds moest ik denken aan wat mijn oudste en jongste zoon vele malen tegen me gezegd hebben: ‘Gebruik toch je telefoon !!!’

Tja . . . ze hadden volkomen gelijk, zo blijkt nu. Je hebt de route snel ingesteld en de telefoon laadt ook nog op terwijl je rijdt. Berichten die binnen komen verschijnen op je telefoonscherm. En . . . De mondelinge aanwijzingen van de google-maps-dame komen rechtstreeks in mijn oren via mijn hoorapparaten. Mijn mede-passagiers ondervinden zo geen enkele hinder van de spraakopdrachten van de dame.
Ik weet niet waarom ik niet eerder de raad van mijn zonen opgevolgd heb. Was het de hang naar het bekende en niet willen veranderen? Of . . . was ik eigenwijs? Ik weet het niet.
Als het laatste het geval was, troost ik me maar met de gedachte: Eigenwijs is ook wijs

 

P.S.
Menne Weblog wenst iedereen een prettige jaarwisseling en een goed begin van 2023.