6265 Welke onderbroek zal ik aandoen?

Nee, als ik ’s morgens opsta en me gewassen en geschoren heb vraag ik me nooit af welke kleren ik zal aantrekken. Ik weet altijd al van tevoren wat ik aandoe en dat leg ik daags vantevoren ook al klaar.

Maar nu twijfel ik wat ik morgen op oudejaarsdag  aan zal trekken en dan vooral welke onderbroek ik uit de la zal trekken. Wat is dat nou voor flauwe kul ? zullen jullie je afvragen.

Wel uit een onderzoek blijkt  dat een grote groep mensen een speciale kleur ondergoed aantrekken met oud en nieuw.

Zo dragen de Spanjaarden en Chinezen rood ondergoed om de kwade geesten te verdrijven. Want het verdrijven van kwade geesten? Daar geloven beide landen heilig in. De Spaanse vrouwen daarentegen dragen ook rood ondergoed, maar wel om een iets andere reden; zij hopen hiermee op een bruisend liefdesleven voor het nieuwe jaar.

De Portugezen daarentegen? Die geloven dat de blauwe kleur geluk zal brengen in je zoektocht naar een nieuwe liefde. Er zijn Portugezen die zeggen dat het geluk alleen maar komt als dat blauwe ondergoed ook nog nieuw is. En dus zie je in de laatste dagen van het jaar veel blauw ondergoed in de etalages van kledingwinkels.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ik heb niks met Spanjaarden en Chinezen, dus ik denk dat ik de traditie van de Portugezen maar volg. Dan is ook meteen de vraag beantwoord: Welke onderbroek zal ik aandoen?