6240 Zoals destijds in Hamelen

Ik zie hem nog via het luikje de zolder opkruipen. Sindsdien verbleef ik niet langer dan noodzakelijk in het schuurtje van het huis waar ik geboren ben.

Het schuurtje bestond uit twee gedeelten. In het eerste deel stond een werkbank en een ketel, waarin de was werd gekookt. Ook het tuin- en wat ander gereedschap was er opgeborgen alsook de fietsen van mijn vader, moeder en die van ons
In het achterste deel lagen links voor in een hoek de aardappelen (eigen oogst) en links achter was een kippenhok met uitloop naar een ren buiten. De rechterkant was voor het varken, dat vet gemest werd en in de winter geslacht werd.
Boven het schuurtje was een zolder, wat daar lag weet ik niet. Maar het was wel de zolder waar ik de rat uit de eerste regel van dit bericht naar toe zag kruipen.
Bovenstaande flitste door mijn hoofd toen ik in De Telegraaf zag staan: Rattenvanger van New York gezocht.
De aan te stellen rattenvanger krijgt een salaris van 120 tot 170 duizend dollar. Ik hoop voor de inwoners van New York dat het gemeentebestuur het salaris ook daadwerkelijk uitbetaald.
Want anders . . . anders zouden er wel eens rare dingen kunnen gebeuren in New York zoals destijds in Hamelen . . .