6237 Alsnog de verliezer

Zondagmiddag zaten we voorafgaand aan onze sinterklaasviering naar het laastste kwartier van de voetbalwedstrijd België – Marokko te kijken. Toen Marokko met 2 – o voor kwam te staan, riep mijn zoon: ‘Dadelijk begint het overal te toeteren.’ Hij wist toen nog niet dat het in Belgische steden alsook in enkele steden in ONS land zo flink uit de klauwen zou lopen.

Het is alweer vele, vele jaren geleden dat ik Marokkanen in ONS land en vooral de jonge Marokkanen hier op Menne Weblog de oren waste. Maar vandaag moet het dan toch maar weer eens gebeuren.

Er waren maandag  veel verontwaardigde reacties. Verontwaardigde reacties op onrust grote steden na winst Marokko WK

En terecht. Het is toch godgeklaagd dat relschoppende jongelui weer van alles kort en klein slaan en in brand steken. Woede na rellen ; voetbalfans’ Marokko: ‘Vuil tuig’, schreef De Telegraaf zelfs.

Op Twitter en Facebook waren de commentaren  op de rellende en vernielzuchtige Marokkaanse voetbalfans niet van de lucht.

Een kleine bloemlezing uit wat ik tegenkwam:
En dan vinden ze het raar dat je een hekel aan Marokkanen hebt !Het resultaat van jarenlang open grenzen beleid voor allerlei tuig. Waarbij de 4e generatie nog gewoon Marokkaan is en een diepe haat koestert voor het westen. En erger staan die grenzen tot op de dag vandaag wagenwijd open voor nog meer van dit tuig.
= Een overwinning vier je, dit is geen vieren. Dit is intimidatie, gevaarlijk en onacceptabel.
= En dan vragen ze zich af waarom er zo’n negatief beeld van de Marokkanen in Europa heerst.
Tja . . . de uitsmijter kwam van Wim Daniëls uit Aarle Rixtel:
Als je van alles vernielt als je wint, ben je alsnog de verliezer. En als je van alles vernielt als je verliest, ben je een slechte verliezer.

P.S.
En gisteravond moest de ME weer op verschillende plaatsen in actie komen vanwege ‘de feestvierende Marokkanen’.