6226 Geen plank maar een sleutel voor z’n kop

Je bent je auto kwijt in de parkeergarage of je weet niet zeker of hij op slot is. Dan is er een handige truc die voorkomt dat je helemaal terug moet lopen of lang moet zoeken.

Het is heel simpel: houd de autosleutel tegen je hoofd aan. Daardoor wordt het signaal versterkt. En het werkt echt. Dat komt door het water in je hoofd dat interacteert met de elektromagnetische golven die de sleutel uitzendt.

Je hoofd bestaat voor 80 procent uit water, legt professor Roger Bowley van de Universiteit van Nottingham uit op YouTube. Door een mechanisme dat oscillatie heet – de watermoleculen met een positieve lading bewegen de ene kant op en die met negatieve deeltjes de andere kant – worden de elektromagnetische golven via je hoofd versterkt en reiken ze verder.

Tja . . . Je denkt toch niet dat ik op een grote parkeerplaats of in een parkeergarage de truc van de professor toepas. Want het eerste wat de mensen dan zullen zeggen. Kijk hem daar, hij heeft geen plank maar een sleutel voor z’n kop