6225 Wie had dat nou verwacht?

Afgelopen juni liep ons vaste energiecontract af. Door de overspannen energiemarkt konden we op dat moment geen nieuw vast contract afsluiten en kregen we automatisch een variabel contract voorgeschoteld. Vanaf dat moment werd ons maandelijks voorschot verdubbeld !!!!!
Elke maand past onze energieleverancier nu de prijzen aan. We worden daarvan ook keurig op de hoogte gehouden.

Tot onze verbazing ontvingen we van de week weer bericht van de leverancier. Zij deelden ons mee dat gezien de huidige tarieven en ontwikkelingen in de energiemarkt met ingang van december ons termijnbedrag VERLAAGD wordt. Ze doen er 94 (=  vierennegentig) euro af !

‘Ze zijn zeker bang dat ze ons anders teveel terug moeten betalen’, was de reactie van mijn vrouw.
Nu we heel bewust met ons energieverbruik bezig zijn, heeft de energieleverancier dat waarschijnlijk via de slimme meter gezien en past het voorschot aan met een flinke verlaging.

Tja . . . Wie had dat nou verwacht?