6224 I laugh me a accident.

I go home.
I go home on my bike.
Is my bike high?
No my bike is not high.
My bike is low.

Bovenstaande  was de allereerste Engelse les, die ik in 1953 voorgeschoteld kreeg. Daarna zijn er nog vele lessen gevolgd.

Ik moest er aan denken toen ik vrijdag zag en hoorde hoe Louis van Gaal zijn eerste persconferentie gaf in Qatar. Nadat hij de Nederlandse journalisten te woord had gestaan waarin hij had gezegd: „We kunnen ver komen, maar dan hebben we wel geluk nodig”, stond hij de internationale pers te woord.

Louis zei tegen de buitenlandse pers hetzelfde als tegen ‘onze’ journalisten. In zijn beste Engels liet hij weten: “We can come an end. We need also luck”.

Tja . . . met een stalen gezicht staat Van Gaal de journalisten in het Engels, zijn Engels te woord. En wat doe ik dan?  . . . I laugh me a accident.