6219 Zo lost men problemen in Frankrijk op

Doordat onze regering jaaaaarenlang het stikstofprobleem heeft laten versloffen en niet daardkrachtig is geweest zijn er inmiddels ook problemen in de bouw ontstaan. Er mag door gerechtelijke uitspraken bijna niet meer gebouwd worden. Daardoor kan ook het energieprobleem niet al te voortvarend aangepakt worden. De bouw van zonneparken en windmolenparken worden nu zeer kritisch bekeken. Met als gevolg lange procedures en daardoor te weinig duurzame energie en nog teveel afhankelijk van fossiele energie.

In Frankrijk doet men dat anders.
Eigenaren van nieuwe en bestaande Franse parkeerterreinen met plaats voor meer dan tachtig auto’s worden wettelijk verplicht om een zonnepark erboven te installeren. De Franse regering verwacht hiermee het equivalent van tien nucleaire reactors aan stroom op te wekken.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . gewoon verplichten. Zo lost men problemen in Frankrijk op.