6196 Een land om van te houden

Toen wij met de family in 2016 in Portugal waren geweest, was ik verkocht. Onze volgende vakanties werden steeds doorgebracht in het buurland van Spanje. Afgelopen jaar vlogen we er zelfs twee keer naar toe.

De vriendelijkheid van de Portugezen, het aangenaam verpozen in de restaurants waar je voor een redelijk schappelijke prijs kunt eten en drinken, de schoonheid van het land, de kliffenkust in het zuiden, het zeer aantrekkelijke klimaat, de Portugese zon waren voor ons o.a. de redenen om met onze vakanties van Frankrijk naar Portugal te switchen. Toen we in 2017 op een vakantieverblijf terecht kwamen dat zeer bij ons in de smaak viel waren we helemaal verk(n)ocht.

We zijn nu inmiddels alweer 7 (= zeven) keer naar Portugal gevlogen. En elke keer na een verblijf van enkele weken kunnen we zeggen dat het er weer zeer aangenaam was.

Door het jaar heen ben ik nu ook meer gefocust op nieuws uit Portugal; zo kom ik er ook steeds meer achter dat Portugal niet alleen in toeristisch opzicht een bijzonder land is.

Tijdens de coronaperiode constateerde ik dat de Portugezen de problemen zeer voortvarend en efficiënt aanpakten. Er werd een hoge militair ingeschakeld om de vaccinatie te regelen, met als gevolg dat Portugal de hoogste vaccinatiegraad had. Portugezen zijn trouwens ook wat volgzamer dan Nederlanders. Mondkapjes dragen vond men daar absoluut geen probleem.

Ook het energieprobleem heeft men in Portugal goed getackeld. Vanwege het klimaat en het feit dat men niet afhankelijk is van Russisch gas is de energie in Portugal goedkoop.

Tja  . . . Ik begrijp nu wel waarom men in Portugal wil overwinteren en waarom een redelijk aantal landgenoten verhuizen naar Portugal.

Portugal . . . een land om van te houden