6177 Wordt dit ook mijn lot ?

Mijn vrouw bereikt deze maand de 80-jarige leeftijd en ik zit tussen de 80 en 81 in. Beiden zijn we gelukkig nog gezond, goed ter been, onafhankelijk van anderen en we vinden dat we het goed hebben samen. Dat was trouwens tijdens de drie weken in Portugal ook vaak het gezegde van ons: ‘Wat hebben we het toch goed!.

Wat de toekomst ons gaat brengen is nog een groot ?

Ik schrok in het weekend wel toen ik las: Steeds meer verwaarloosde ouderen en in het regionaal dagblad stond te lezen: Vijf jaar na het manifest voor de ouderenzorg is van de beloftes weinig terechtgekomen.

Klinisch geriaters zien meer verwaarloosde ouderen op de spoedeisende hulp binnenkomen. Ze zijn niet goed gewassen, hebben onvoldoende gegeten en zijn door blijven lopen met ziektes. ,,Als het niet meer gaat, komen ze bij ons,’’  staat in het eerste bericht te lezen.
En in het regionaal dagblad klagen Hugo Borst en Carin Gaemers dat de ouderenzorg geen aandacht (meer) heeft van onze regering.

Tja . . . ook hier blijkt dat een personeelstekort in de verpleeghuizen, wijkverpleging en thuiszorg de grote veroorzaker van de steeds gebrekkiger wordende ouderenzorg is.
Ik maak me verder NOG GEEN zorgen over de toekomst, maar toen ik het bericht ‘Steeds meer verwaarloosde ouderen’ zag staan, vroeg ik me wel af: Wordt dit ook mijn lot ?