6176 Zijn leger is een zooitje

Ik kan me nog herinneren dat ik tijdens mijn jeugdjaren met jongens uit de buurt ‘landje-veroveren’ speelde.

In het zand werd een rechthoek/vierkant getekend. Het speelveld werd in gelijke rechthoeken verdeeld. Deelnemers wierpen hun mes om de beurt in het gebied of vlak van de tegenstander. Een lijn werd getrokken door de snijlijn van het mes, en het zo gewonnen gebied werd bij het eigen vlak gevoegd. Het doel van het spel was een zo groot mogelijk gebied te veroveren. Wie aan het einde van het spel het grootste gebied had, was de winnaar.

Tja . . . dat was 70 jaar geleden. Maar nu gebeurt het nog en is het geen spelletje, maar de harde werkelijkheid. Poetin doet landje-pik bij Oekraïne met de gedachte pik-in-het-is-winter en wie doet mij wat? Onvoorstelbaar !!! Ik heb hier geen woorden voor.

Daags voordat de Russische potentaat met veel bombarie delen van Oekraïne annexeerde las ik onderschepte telefoongesprekken van Russische soldaten die naar Oekraïne gestuurd waren en  met het thuisfront belden.

Een kleine bloemlezing:
=  „Mijn kameraad is aan het huilen, een andere soldaat is suïcidaal”.
= „Als ik thuiskom, stop ik ermee. F*ck het leger.”
=  „Onze commandanten sturen ons naar de slacht.”
= „Niemand had ons verteld dat we oorlog gingen voeren, we werden pas één dag voor ons vertrek op de hoogte gebracht. Dit is volgens mij de domste beslissing die onze regering ooit heeft genomen”
=  „Ze zeiden dat het ging om een training. Die kl**tzakken hebben ons niets laten weten.”
= „We worden voor de gek gehouden, alsof we kleine kinderen zijn”.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Poetin doet wat ie wil en zijn leger is een zooitje