6160 In de Algarve (10)

Een paar dagen voor dat we op vakantie gingen vroeg iemand aan mij: ‘Jij bent toch zo’n Francofiel, waarom ga je nu dan naar Portugal?’
Mijn antwoord in eerste instantie was: ‘De Portugezen zijn vriendelijker dan de Fransen en zij waarderen het zeer dat jij jouw geld bij hen komt uitgeven.’
Verder vertelde ik dat de Algarve zo mooi was met de kliffenkust en het resort dat we al voor de zesde keer bezochten ons zeer goed beviel vanwege de prachtige ligging, de vele faciliteiten, de prachtige zwembaden, de fantastische tuinen en dat we gegarandeerd zijn van mooi weer door de Portugese zon. Ook vermeldde ik dat we in Portugal in de restaurants aantrekkelijke prijzen tegenkwamen voor het eten en drinken.

Ik wist toen nog niet dat de receptionist van het resort die ons op de dag van aankomst incheckte ons bijzonder vriendelijk zou ontvangen. We mochten al eerder in het appartement, maar hij was ook geïnteresseerd in ons. Op een gegeven moment vroeg hij aan ons of dit de eerste keer was dat we het resort bezochten. Ik deelde hem mee dat het al de zesde keer was. ‘Dan wordt het tijd dat je Portugees spreekt’, zei hij lachend.

Tja . . . Dat zal er niet meer van komen, dacht ik. Maar ik ben ontzettend blij dat we hier kunnen communiceren in het Engels en dat was in Frankrijk niet het geval.