6158 In de Algarve (8)

Portugal maakt op dit moment een van de ergste droogteperiodes ooit door. 34% van het vasteland heeft te kampen met ernstige droogte en 66% met extreme droogte. Bij een tekort aan water zal de regering alle beperkingen toepassen die nodig zijn.

Deze maand zijn de openbare zwembaden in de Algarve zelfs al gesloten. Misschien volgen er nog meer maatregelen.

Wij hebben inmiddels al een paar zeer warme dagen achter de rug. Maar maandag was het zwaar bewolkt en vielen er enkele lichte buitjes. Bij lange na niet genoeg om de zwembaden weer te openen.

Gelukkig waren de eerste dagen van ons verblijf de baden op het resort wel geopend en konden wij er regelmatig in om verkoeling te zoeken.


Bom dia

P.S.
Maandag was een regenachtige dag en daarom trokken we zowel ‘s morgens als ‘s middags er op uit. Tijdens onze omzwervingen kwamen we de ‘haan van Barcelos’ tegen. Wij hebben er eentje aangeschaft en deze gaat mee naar huis. En dat kan nooit verkeerd zijn, want de galo, de haan staat o.a. voor onvoorstelbaar veel geluk . . .