6157 In de Algarve (7)

Zakdoekje leggen
Niemand zeggen

Bovenstaande zong door mijn hoofd toen  we van de week ‘s morgens in een van de vele zwembaden onderstaand tafereel tegen kwamen.

 

Al voor 10 uur hadden gasten een handdoek gelegd op de ligbedden om deze te reserveren. Toen wij om 12.15 uur naar ons appartement liepen voor de lunchpauze lagen de badlakens er nog maar de gasten waren nog steeds niet verschenen. Toen we na de lunchpauze terug kwamen lagen de handdoeken er nog, maar de leggers waren nog in geen velden of wegen te bekennen. Om 15.15 uur kwam eindelijk een viertal jong-volwassenen die op de reeds meer dan 5 uur ‘gereserveerde’ ligbedden plaats namen

Tja . . . Op nagenoeg alle vakantiecentra is dit een hardnekkig verschijnsel. De directie van het resort waar we verblijven heeft op diverse plaatsen bordjes geplaatst om aan te geven dat een ligbed reserveren niet is toegestaan.

.

MAAR . . . Tijdens de lunchpauze zie je dat de meeste gasten het ligbed bezet houden door hun handdoek te laten liggen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij dat ook doen . . . ‼️‼️‼️ Dus mij hoor je nou ff niet meer . . .

Bom dia