6153 In de Algarve (3)

Woensdagavond gingen we eten in het restaurant met een van de mooiste uitzichten van het resort (afbeelding bij 6152). We zochten een plaatsje buiten op het terras en genoten van het uitzicht. Daar we de menukaart kenden van een paar maanden geleden, was onze keuze snel gemaakt.

Mijn vrouw en ik kozen de Abanicos de porco preto of anders gezegd: Black porc. Toen ons eten opgediend was kwamen uit alle hoeken en gaten wespen 🐝 🐝 🐝  op de schotels af. Een van de obers kwam naar onze tafel en probeerde de wespen met een menukaart te verjagen. Maar dat hielp niet. De ober verklaarde dat de wespen afkomstig waren uit de buurt van Faro. De bosbranden van enkele maanden geleden hadden deze ‘vervelende’ beestjes verjaagd en deze hadden nu hun domicilie elders gekozen. Tja . . . Een mooi verhaal van die ober.
De wespen hadden het alleen op de ‘black porc’ voorzien en toen de plank,     waarop het vlees opgediend was, leeg was, verdwenen de wespen als sneeuw voor de zon.

Ondanks die vervelende beestjes had het eten ons zeer goed gesmaakt.


Bom dia