Tijdens een van onze wandelvakanties in Duitsland zochten we rond het middaguur een restaurantje op om te lunchen. We bestelden ieder ein Schnitzel. Onze verbazing was groot toen de ober onze bestelling voor onze neus zette.
Op ons bord lag een joekel van een schnitzel die uitstrekte tot over de randen van het bord; de kok had kans gezien om ook nog wat plek te vinden voor een portie frites.
Het zal jullie niet verbazen dat een deel van onze schnitzel terug ging naar de keuken.
Aan bovenstaande moest ik denken toen ik in het weekend het bericht zag staan: Horeca Wenen luidt noodklok: schnitzel wordt bedreigd.
De horeca in Wenen zucht onder de enorme prijsstijgingen en de ’nieuwe zuinigheid’ van de klanten. Zo’n 35 procent van de eetgelegenheden in de Oostenrijkse hoofdstad heeft al gerechten van de kaart gehaald vanwege de prijzen en nu wordt zelfs de nationale schotel bedreigd: de Wiener schnitzel.
Tja . . . het zou toch jammer zijn als ie verdwijnt, die Wiener Schnitzel
