6119 Een geplunderde spaarrekening

Woensdag bracht ik al vroeg mijn auto naar de garage. De wagen moest gekeurd worden en zou meteen een grote onderhoudsbeurt krijgen. Ik had geen idee wat me dat zou kosten. Het wagentje had de laatste jaren steeds een kleine beurt gehad, want ik maak bijna geen kilometers. Sinds corona is het jaarlijkse aantal nog minder geworden.

Wat later zat ik met een kop koffie buiten in mijn tuin te genieten en had mijn telefoon binnen handbereik voor het geval het autobedrijf zou bellen. Jawel hoor rond 10.00 uur rinkelde mijn iPhone.
De medewerker van het autobedrijf begon op te sommen wat er allemaal vervangen moest worden om door de keuring te komen. Er leek geen eind te komen aan de opsomming. Toen hij klaar was vroeg ik langs mijn neus weg of ik niet beter een nieuwe wagen kon kopen. De medewerker begon heel serieus uit te leggen dat dat niet rendabel was in mijn geval.

Uiteraard benieuwd naar de kosten vroeg ik wat de schade voor mij was en hij noemde het bedrag. Ik viel niet achterover want ik heb een zeer fijne en goed zittende tuinstoel. Maar het was een bedrag waarbij je zegt: ‘Aiii’.

Maar ik heb nu wel:
= vier nieuwe banden
= een nieuwe schokdemper
= een nieuwe v-snaar
= een niet lekkende olieleiding
= een beter werkende airco
= nieuwe ruitenwissers
= nieuwe bougies
= en . . .
= en . . .

en . . . een geplunderde spaarrekening

automonteur-bewegende-animatie-0020